Huisvesting

Onze school staat in Pieterburen in een rustige kleine wijk met weinig verkeer. Vlak naast het schoolplein is een ruime speeltuin met mooie houten klimtoestellen, een schommel, glijbanen en een voetbalveld.

Het schoolgebouw heeft drie lokalen, een grote gemeenschappelijke ruimte, bibliotheek, peuterlokaal, personeelsruimte, kantoor, IB-ruimte en een grote gymzaal. 

De tuin is de afgelopen periode flink aangepakt en sluit aan bij de montessorigedachte dat niet alleen de ruimte binnen de school, maar ook de omgeving van de school zodanig moet worden ingericht dat deze de nieuwsgierigheid van de leerlingen prikkelt. De schooltuin is daarmee een verlengde van het klaslokaal. De peutergroep en de onderbouwgroep hebben een eigen deur naar buiten zodat nog intensiever gebruik kan worden gemaakt van de buitenomgeving tijdens de werktijd. Een buitenomgeving die de kinderen uitdaagt veel te ontdekken, te leren en te bewegen.

We hebben zowel bij de aanleg als het onderhoud van de tuin veel hulp van ouders die met de kinderen werken in de moestuinbakken, maar sinds kort ook op de akker bij de school. Daarvoor hebben de kinderen van groep 3 tot en met 8 samen met ouders zelf een plan gemaakt. 

Maar we zijn er nog niet! Door ouders worden veel klussen aangepakt op de zogenoemde klusdagen. De schooltuin is voorzien van nieuwe paden, nieuwe plekken voor schooltuintjes, plantenbakken en heuvels om op te klimmen en vanaf te glijden, een doolhof en een prachtige 'dome' die als kas zal worden gebruikt, maar ook dienst zal doen als buitenlokaal. 

Beplantingsplan Pieterburen

Ontwerpboekje Pieterburen