Doorgaande lijn

Doorgaande lijn

De peutergroep, die zich in hetzelfde gebouw als onze basisschool bevindt, werkt ook volledig volgens de montessorigedachte. Inhoudelijk werken juf Joke van de peutergroep en het team van de basisschool intensief samen. Dit maakt voor de peuters de overgang naar onze basisschool heel natuurlijk.

Naast de huishoek, het verven, kleien, stempelen en knutselen werken de kinderen met Montessori-materiaal voor de grove en fijne motoriek, de oog- handcoördinatie, de tastzin, de reukzin en het gehoor. Al het materiaal staat binnen handbereik van het kind en maakt het nieuwsgierig om het spelenderwijs zelf te ontdekken.

Tijden

De peutergroep is er op dinsdag en donderdag van 8.15 uur tot 11.45 uur. Iedere ochtend gaan de kinderen naar buiten of naar het gymlokaal. De kinderen kunnen daar onder begeleiding klimmen en klauteren op de toestellen die voor hen worden neergezet. Daarnaast liggen er spelmaterialen, auto's en trekkers om op te fietsen voor hen klaar. De tuin nodigt uit om op ontdekking te gaan. Er wordt gezaaid, geplant, geoogst en geproefd en heerlijk gespeeld.

Wilt u meer weten over de peutergroep? Maak een afspraak om kennis te maken, de sfeer te proeven en de meerwaarde van de montessori peutergroep te ontdekken. Telefoon: 0595-528520, e-mail: 
getijden@lauwerseneems.nl

Joke Woensdregt, peuterleidster