Doorgaande lijn

De peutergroep, die zich in hetzelfde gebouw als onze basisschool bevindt, werkt ook volledig volgens de montessorigedachte. Inhoudelijk werken juf Mieske van de peutergroep en het team van de basisschool intensief samen. Dit maakt voor de peuters de overgang naar onze basisschool heel natuurlijk.

Naast de reguliere poppenhoek, het verven, kleien, stempelen en knutselen werken de kinderen met Montessori-materiaal voor de grove en fijne motoriek, de oog- handcoördinatie, de tastzin, de reukzin en het gehoor. Al het materiaal staat binnen handbereik van het kind en maakt het nieuwsgierig om het spelenderwijs zelf te ontdekken.

Tijden
De peutergroep is er op dinsdag en donderdag van 8.15 uur tot 11.45 uur. Van 10.00 tot 10.30 uur zijn de peuters in de grote gymzaal. De kinderen kunnen daar onder begeleiding klimmen en klauteren op de toestellen die voor hen worden neergezet. Daarnaast liggen er spelmaterialen, auto's en trekkers om op te fietsen voor hen klaar. Als het mooi weer is gaan we op de gymtijden naar buiten. 

Wilt u meer weten over de peutergroep? Maak een afspraak om kennis te maken, de sfeer te proeven en de meerwaarde van de montessori peutergroep te ontdekken. Telefoon: 0595-528520, e-mail:

getijden@lauwerseneems.nl

Mieske Lagro, peuterleidster.